Etusivulle
Leijonat Profiili Forum Perhe Tilastot Linkit Gallery

Selkävaiva pitkään riesana

Kesällä 1988 alkoi harjoitteluun tulla taukoja, kun selkä reistasi. Raipe päätti lopulta itse, mitä tehdään. Edessä oli leikkaus, jossa tehtiin vähän tilaa lihaksille, mutta siitä ei ollut apua, koska ongelmat olivat siellä syvemmällä.

– Olin ihan tukossa. Selkä ja jalat olivat ihan pois pelistä. Islandersissa oli paikka tarjolla, mutta missasin heti alusta kaksi kuukautta ja loppukausikin oli yhtä tuskaa.

Raipe oli välillä ihan sänkypotilaana. Välillä taas pystyi pelaamaan. Mies kiersi Manhattanilla spesialistien luota toiselle, mutta kukaan ei suostunut leikkaamaan, vaikka välilevypullistumat oli havaittu.

– Sitä oli sen verran nuori ja tyhmä, että sitä vain siinä kunnossa meni ja yritti eikä ajatellut liikoja. Sittenhän ne hylkäsivätkin minut ja lähettivät loppukaudeksi farmiin.

Kevät 1989. Risto Jalo soitti Raipelle miehestä, joka oli Ripan selän pistänyt kuntoon. Raipe lähti välittömästi Kokkolaan tapaamaan Leo Saariota, joka alkoi vähitellen kasata Raipen selkää kuntoon. Tiedossa oli pitkä prosessi.

Seuraavalla kaudella Malmössä pelit kulkivat välillä hienosti, mutta keskitalvella selkä teki taas tenän ja taituri joutui olemaan toista kuukautta pelaamatta. Kevään 1990 MM-kisoista Raipen täytyi tulla kesken pois, kun selkä pamahti huonoon kuntoon.

– Se oli sellaista taiteilua Albertvillen kisoihin saakka. Niiden jälkeen selkä alkoi pysyä kunnossa enkä ole sen tähden joutunut jättämään yhtään peliä väliin. Käyn Kokkolassa edelleen säännöllisesti. Vuonna1992 pystyin vetämään täysipainoiset kesätreenit ensimmäistä kertaa sitten kesän 1987.

Malmössä oli kova kiekkobuumi päällä ja Raipe oli joukkueen suuri tähti ja erittäin pidetty pelaaja fanienkin keskuudessa. Raipe ja koko Helmisen perhe viihtyi Malmössä. Raipe oli mennyt avioon Leenan kanssa vuonna 1989. Samana vuonna syntyi Anssi ja vuonna 1991 Nelli.

– Summasen Ramin piti tulla sinne myös 90-luvun alussa, mutta se kariutui sitten ulkomaalaiskiintiöön. Hiukan se kaivelee. Olisi ollut mahtava pelata siinä joukkueessa Ramin kanssa.

Raipe oli nostamassa Malmön joukkuetta ensin Elitserieniin. Ruotsin mestaruus tuli vuonna 1992, Euroopan mestaruus 1993 ja uudelleen Ruotsin mestaruus 1994.

– Viimeinen kausi Malmössä meni vähän huonommin. Olin päättänyt edellisenä kesänä, että seuraavan kauden jälkeen palaan Tampereelle. Eihän niin saisi ajatella koskaan, kun jossain pelaa. Joka tapauksessa paluu Tampereelle oli mukava piritysruiske, kun edelliskaudella pelit sekä Malmössä että maajoukkueessa eivät olleet sujuneet hyvin.

<< Takaisin seuroihin...